Het lijkt vrij eenvoudig: meel is meel, en het maakt dus niet uit of ik meel in de supermarkt koop of bij een korenmolen. Toch is deze gedachte onjuist:
Er is een groot verschil tussen molenmeel en fabrieksmeel!
Korenmolens zijn ontworpen voor het vermalen van granen door op de wind aangedreven, ronddraaiende natuurstenen. Door de eeuwenlang ontwikkelde techniek (traditie en ambacht) kunnen we graan vermalen tot volkorenmeel van zeer goede kwaliteit. Korenmolens produceren - in eerste instantie - altijd volkorenmeel. Volkorenmeel is een beschermde productaanduiding in Nederland. Het betekent dat alles van de graankorrel gebruikt is en verwerkt in het meel. In fabrieken wordt als eerste de kiem uit het graan verwijderd. Dit doet afbreuk aan de kwaliteit van het volkorenmeel, omdat de kiem vele goede stoffen en spoorelementen bevat. Juist vanwege de vermalen kiem in het molenmeel heeft dit meel een vollere smaak en is het voedzamer! Volkorenmeel kan vervolgens in de molen bewerkt worden door het meel te builen (zeven) tot gebuild meel of bloem.
Daarmee verschilt molenmeel dus sterk van fabrieksmeel. In fabrieken wordt meel en bloem op een geheel andere manier geproduceerd in vergelijking met molens.
Er zijn 3 grote verschillen.
Consectetur adipiscing elit. Inscite autem medicinae et gubernationis ultimum cum ultimo sapientiae comparatur.
Mihi quidem Antiochum, quem audis, satis belle videris attendere. Hanc igitur quoque transfer in animum dirigentes.
Tamen a proposito, inquam, aberramus. Non igitur potestis voluptate omnia dirigentes aut tueri aut retinere virtutem.
Tamen a proposito, inquam, aberramus. Non igitur potestis voluptate omnia dirigentes aut tueri aut retinere virtutem.